Meteen naar de inhoud

Zzp Boekhoudprogramma

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn immens veel verschillende programma’s beschikbaar. Het is dus niet eenvoudig om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Boekhoudprogramma vergelijken

Op deze website tonen we verschillende boekhoudprogramma’s. Denk aan een boekhoudprogramma voor starters en verenigingen, etc. Via de filters kun je een boekhoudpakket zoeken dat het betere past bij je onderneming. Heb je enkele boekhoudpakketten gevonden? Vraag dan zonder kosten en vrijblijvend enkele proefaccounts aan, zodat je goed alle boekhoudsoftware kunt vergelijken. Alle boekhoudsoftware die wordt getoond op deze website voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en zijn dus zeer geschikte en goede boekhoudprogramma’s.

Let ook op de reviews. Daarmee kun je over het algemeen een goed beeld krijgen van de gebruikerservaringen van andere ondernemers.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandige heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen prioriteit. Uiteindelijk is het wel van belang dat je de vinger aan de pols houdt over jouw zaak. Goede boekhoudsoftware is de wijze om dat uit te voeren. Een online boekhoudsoftware maakt het een optie om te allen tijde overzicht te hebben in je zaak en altijd en overal de boekhouding bij te kunnen werken. Een nuttig voorbeeld is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben bijvoorbeeld de functie om een afbeelding te maken van een factuur en deze direct te verwerken in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de inhoud van de afbeelding hoef je later alleen nog maar even te verwerken in je boekhoudprogramma. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te administreren.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het goedkopere past bij je zaak. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een device met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart efficiënt en eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar één overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van wellicht wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft diverse voordelen.

Hoe boekhoud jij?

efficiëntere boekhouding dan op welk moment je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over zzp boekhoudprogramma.

Zzp Boekhoudprogramma