Unit4 Boekhouden

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Daarnaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en eenvoudig

Boekhoudprogramma vergelijken

Op deze website tonen we verschillende boekhoudprogramma’s. Denk aan een boekhoudprogramma voor zzp’ers en verenigingen, etc. Via de filters kun je een boekhoudpakket zoeken dat het voordeligste past bij je onderneming. Heb je enkele boekhoudpakketten gevonden? Vraag dan zonder kosten en vrijblijvend enkele proefaccounts aan, zodat je goed alle boekhoudsoftware kunt vergelijken. Alle boekhoudsoftware die wordt getoond op deze website voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en zijn dus zeer geschikte en goede boekhoudprogramma’s.

Let tevens op de reviews. Daarmee kun je in de regel een goed beeld krijgen van de gebruikerservaringen van andere ondernemers.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven 12 maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen prioriteit. Immers is het wel van belang dat je de controle houdt over jouw bedrijf. Goede boekhoudprogramma is de wijze om dat bij te houden. Een online boekhoudprogramma maakt het mogelijk om altijd inzage te hebben in je ondernemeing en altijd en overal de boekhouding te actualiseren. Een voorbeeld uit de praktijk is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de functie om een foto te maken van een factuur en deze gelijk te versturen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de informatie van de afbeelding hoef je in een later stadium alleen nog maar even te verwerken in je boekhoudprogramma. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte manier van werken om te administreren.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het slimste past bij je onderneming. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een computer met toegang tot het internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar 1 overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van soms wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft diverse voordelen.

Simpel en snel en eenvoudig met je programma voor je boekhouding werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke boekhoudprogramma kun je efficiënt en simpel je bedrijf leiden. Dit doe je in de regel door het tussentijds bijhouden van de administratie. Het bijwerken van de boekhouding kan al in 30 minuten van je tijd. Online boekhouden kun je dus snel zelf doen met boekhoudsoftware. Daarnaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online boekhoudprogramma kun je op elk moment van de dag, binnen enkele klikken zien hoe je onderneming er voor staat. Ben je niet volledig zeker van jezelf, dan kun je altijd nog een accountant inschakelen om je met bepaalde aspecten te helpen. Er zijn ook boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De accountant hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over unit4 boekhouden.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top