Meteen naar de inhoud

Rabobank Boekhoudprogramma

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Daarnaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en in enkele stappen en eenvoudig in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo zeker en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je boekhouding te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw onderneming en wensen past!

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is natuurlijk voor elke ondernemer van betekenis om de administratie bij te houden. Een administratie bijhouden klinkt dan soms tevens niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het succes van jouw bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een bedrijfsrekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Op deze wijze houd je het overzichtelijk en kun je in 1 ogenblik zien of en hoe jouw zaak zich verhoudt. Ook krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven 12 maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Op deze website tonen we verschillende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het slimste past bij je wensen. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je onderneming past. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het betere past bij je behoften. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een computer met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van wellicht wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verscheidene voordelen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel administratie software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verschillende apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die wijze kun je te allen tijde bij de juiste informatie en kun je snel nieuwe mutaties verwerken. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudprogramma, kun je simpel informatie verwerken. Heeft een collega informatie nodig over een openstaande factuur van een crediteur? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe orders gaan aantrekken? Je kunt eenvoudig en eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over rabobank boekhoudprogramma.

Rabobank Boekhoudprogramma