Meteen naar de inhoud

Online Boekhoudprogramma Zzp

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer zeker en in enkele stappen en eenvoudig in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo zeker en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je administratie te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw onderneming en wensen past!

Boekhoudprogramma vergelijken

Op deze website tonen we verscheidene boekhoudprogramma’s. Denk aan een boekhoudprogramma voor zzp’ers en verenigingen, etc. Via de filters kun je een boekhoudpakket zoeken dat het beste past bij je onderneming. Heb je enkele boekhoudpakketten gevonden? Vraag dan zonder kosten en vrijblijvend enkele proefaccounts aan, zodat je goed alle boekhoudsoftware kunt vergelijken. Alle boekhoudsoftware die wordt getoond op deze website voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en zijn dus zeer geschikte en goede boekhoudprogramma’s.

Let tevens op de reviews. Daarmee kun je over het algemeen een goed beeld krijgen van de gebruikerservaringen van andere ondernemers.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zzp-er heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen hoofdpunt. Immers is het wel van belang dat je de vinger aan de pols houdt over je bedrijf. Goede programma voor je boekhouding is de wijze om dat bij te houden. Een online boekhoudprogramma maakt het mogelijk om te allen tijde overzicht te hebben in je bedrijf en altijd en overal de administratie te actualiseren. Een nuttig voorbeeld is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben onder andere de functie om een foto te maken van een kassabon en deze gelijk te verwerken in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan weg en de informatie van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even te verwerken in je boekhoudsoftware. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het betere past bij je zaak. Heb je er een gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je bedrijf past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar 1 overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van wellicht wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende voordelen.

Hoe boekhoud jij?

efficiëntere boekhouding dan wanneer je dit met de hand doet. Klik hier als je meer weten over online boekhoudprogramma zzp.

Online Boekhoudprogramma Zzp