Online Boekhouden Rabobank

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobieltje dan kun je bij je online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe immer en overal te bereiken. Online boekhouden heeft uiteenlopende voordelen:

  • altijd en overal inzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt te allen tijde bij je boekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo heb je dus altijd inzicht in je boekhouding en kun je de boekhouding altijd en overal bijwerken.
  • Veilig: in de regel wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan online boekhoudsoftware. Op de keper beschouwd is dit niet zo. De gemiddelde PC is snel te hacken en lang niet zo goed beveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt. De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijks geback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een online boekhoudprogramma kun je snel samenwerken met je boekhouder. jouw boekhouder kan met je eigen inloggegevens je boekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • immer up-to-date: Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software. Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is gewoonlijk een stuk goedkoper dan offline boekhouden. Naast een offline boekhoudprogramma heb je namelijk ook een goede virusscanner nodig, back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkosten die je mee moet nemen in je beslissing.
  • kosteloos helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij zit in de regel ook zonder kosten support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftware zit dit vaak niet inbegrepen en moet je hier extra voor betalen.

Kortom, best veel pre’s vind je in een online programma!

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de optie om verschillende grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudprogramma voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te inspecteren. Je hebt gegevens eenvoudig en overzichtelijk en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in 1 oogopslag in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nog kunt investeren en wat je jezelf aan loon kan uitkeren. Ook weet je onder andere dankzij de BTW-overzichten linea recta welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Wees zorgvuldig met het invullen van de boekhouding

Ga vanaf het begin van je onderneming nauwkeurig te werk en zorg immer voor een duidelijk overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens doorslaggevend regelmatig je administratie bij te werken. Het bijwerken van een geordende boekhouding neemt niet moeilijkweg minder tijd in beslag. Op deze manier win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je marketing.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandige heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen hoofdpunt. Op de keper beschouwd is het wel belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt over jouw onderneming. Goede boekhoudprogramma is de manier om dat te doen. Een online boekhoudprogramma maakt het een mogelijkheid om te allen tijde inzicht te hebben in je ondernemeing en altijd en overal de administratie aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben onder meer de mogelijkheid om een afbeelding te maken van een factuur en deze gelijk te e-mailen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de inhoud van de afbeelding hoef je in een later stadium alleen nog maar even over te nemen in je boekhoudprogramma. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te administreren.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het beste past bij je wensen. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een computer met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van soms wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verschillende voordelen.

Efficiënt en easy met je programma voor je boekhouding werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke programma voor je boekhouding kun je simpel en eenvoudig je zaak leiden. Dit doe je in de regel door het tussentijds bijwerken van de administratie. Het bijwerken van de boekhouding kan al in 30 minuten van je tijd. Online boekhouden kun je dus eenvoudig zelf doen met boekhoudprogramma. Ernaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met onder andere de bank. Door middel van een online boekhoudprogramma kun je real time, binnen een aantal klikken zien hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Ben je niet compleet zeker van jezelf, dan kun je altijd nog een accountant zoeken om je met zekere dingen te helpen. Er zijn ook boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De boekhouder hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over online boekhouden rabobank.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top