Meteen naar de inhoud

Ficsus.nl

 • Niet gecategoriseerd

Ficsus.nl is een software voor met het oog op geld beheer die door Nederlandse zelfstandigen wordt moet hebben als een efficiënte manier om rekeningen op te stellen, afsluiten te boeken enz. Het is zeer veelzijdig en kan heel simpel worden aangepast aan de wensen en behoeften van elk bedrijf. U kunt bijvoorbeeld uw leven veel eenvoudiger maken door automatisch één nauwkeurige factuur op te stellen.

Voor enkele ondernemers is boekhouden niet snel en simpel omdat ze op onze website niet veel of geen verstand van hebben en om die reden is onze website Ficsus.nl in het leven geroepen. Ficsus.nl is zo opgezet dat boekhouders de boekhouding van kleine tot middelgrote bedrijven kunnen doen zonder dat zij bij ons verstand van hoeven te hebben.

Daarnaast blijft de gehele boekhouding in dit programma overzichtelijk en spreken alle functies voor zich. ideaal dus voor één startende ZZP’er die niet teveel tijd kwijt wilt zijn aan de administratie.

De functies van Ficsus.nl

Bij Ficsus.nl bieden ze gebruikers één boekhoudpakket aan. Het zaak bevat diverse eigenschappen die de boekhouding vereenvoudigen, zoals functionaliteiten waarmee gebruikers boekhoudgegevens kunnen importeren, exporteren, afdrukken en analyseren.

 • niet moeilijk geldstromen in de software zetten
 • onbeperkt aantal bankinformatie verwerken
 • Bankkoppelingen voor alle Nederlandse banken
 • accountant op afstand.
 • handige verzekeringstool zoals inkomstenbelasting
 • extra relatie- en klantenbeheer functie
 • kennis kunnen worden geëxporteerd van het platform
 • Urenregistratie voor projecten te factureren
 • Voorraad/artikel beheer
 • Reiskosten opzetten voor kilometeradministratie

Maak gebruik van de klantenservice als je er even niet uitkomt.

De lijst van de functionaliteiten die het boekhoudprogramma, Ficsus, biedt hebt u gezien, maar wat zijn Exact de functies van nieuwe boekhoudprogramma’s; onder meer wat zijn de eigenschappen die e-Boekhouden biedt? Zie de vergelijkingspagina om het boekhoudsoftware te vinden dat aan uw persoonlijke wensen en behoeften voldoet.

Wat zijn de kosten?

Wilt u het programma voor je boekhouding testen, maar weet u niet natuurlijk of het iets voor u is? U kunt het programma 35 dagen zonder extra kosten uitproberen, en als het programma u bevalt, zult u nooit problemen hebben om één permanent contract te nemen. Na 35 dagen, als u de proef wilt beëindigen, is het eenvoudig om te annuleren.

Let op, dit geldbedrag is exclusief BTW. opzegging van het keuze is 24/7 mogelijk, maar er geldt dan wel één opzegtermijn van één maand. Zeg het keuze om die reden altijd vroeg op als je van plan bent dit te gaan doen.

Naast de software ontvang je daarnaast support voor als het even niet wilt lukken. Deze support gebeurt voornamelijk via de mail, maar je kunt daarnaast terecht bij de ‘veelgestelde vragen’ of de online handleidingen.

Opzetten van de boekhoudsoftware

Na uw eerste blik op Ficsus, is de eerste stap om te opzetten ervoor te zorgen dat u het juiste jaar aan gaat voor uw fiscaal jaar en dan de rechtsvorm van uw vof kiezen.

De meeste gebruikers zijn zelfstandigen en maken dus gebruik van eenmanszaken. Eenmanszaken kunnen prima met Ficsus uit de voeten, maar je zou dit ernaast kunnen inpassen in een organisatie. Of één vennootschap.

Tegenwoordig zijn we erg gefocust op de prijs van iets. Maar met boekhoudsoftware moet  u dat eigenlijk niet doen. Het gaat er juist om dat boekhoudsoftware tijd – dus geld – bespaart. Sterker nog, als gebruiker van e-Boekhouden.nl kan ik je melden dat naarmate je eenmaal gewend met er mee te werken dat je eigenlijk niet meer zonder kunt. Moet je nagaan, ik werkte sowieso in Excel. Nu worden mijn uitgaven en inkomsten gewoon verwerkt op de goede grootboekrekening en afschrijvingen op de computerapparatuur gaat daarnaast automatisch. Stel je voor dat je dat elk jaar met de hand moet uitrekenen in invoeren. Kijk vooral naar de functies, is dus eigenlijk de boodschap.

De belangrijkste en best passende eigenschappen van Ficsus worden hieronder uitgelegd. Ondernemers zijn te vinden in Ficsus.

Ficsus.nl

Als u de relevante onderdelen aan het begin hebt ingevuld, wordt u nu naar de rekening geleid. Deze rekening is gekoppeld aan de boekhoudsoftware, waardoor u alles in het vof in real time kunt zien. Alle kosten of betalingen die er niet op staan, horen er niet bij.

Start het programma vroeg op en u ontvangt terstond het gedetailleerde dashboard te zien. hier zult u alle relevante cijfers van jouw vof kunnen zien. Denk maar aan openstaande bonnetjes en uw rekeningoverzicht.

Naast de grafische rapporten is er één grafisch hulpmiddel waarmee u de financiën van uw onderneming grafisch kunt bekijken, zodat u een goed idee verdient van wat goed gaat en wat problemen heeft.

Functies beheren vanuit het dashboard

Bovenaan Ficsus.nl bevat de gebruikersinterface keuzes die de gebruiker kan maken die samengevoegd zijn aan acties. Het heeft diverse gelegenheden die de gebruiker kan aanvinken, zoals: Geld sturen naar, factuur betalen, PDF rekeningen maken, informatie exporteren, factuur PDF exporteren en zoeken naar de

 • Intern boeken
 • Inkomsten boeken
 • Uitkomsten boeken

Op de werkbalk zijn er 3 functies aan de onderkant van de grafiek. een aantal van deze functionaliteiten zijn: “Inkomen, Uitgaven, en Overzicht”; “Inkomen en Uitgaven” “Kosten/Kooplijst” enz.

 • Mutaties
 • Bank
 • BTW
 • Balans
 • Winst- en verliesrekening

In het softwaremenu aan de rechterkant van het scherm, zijn er drie opties. Dit zijn alle secties of modules die in het door Ficsus.nl gemaakte boekhoudsoftware zitten. Het zijn:

 • uitgaven inscannen
 • Ritten registreren
 • Relatiebeheer
 • Urenregistratie (met te kiezen om te factureren)
 • Product/voorraad beheer

Zoals u op het display kunt lezen, zijn alle eigenschappen en abonnementen gelijk vanuit het hoofdscherm te bedienen. Het is dus echt niet moeilijk om de boekhouding bij te houden.

Factuurmodule

Het belangrijkste onderdeel van Ficsus is de Factuurmodule. Met de facturatiemodule kunt u al jouw inkomende en uitgaande aankoopfacturen beheren. Door ze toe te wijzen aan een verzekerde kunt u het bonnetje simpel opzetten en verzenden. Dit alles wordt opgemaakt volgens jouw huisstijl.

Ik ken verschillende een ieder die veel werken met diensten die binnen Ficsus zijn gemaakt. één van de redenen is dat dit één wereld van mogelijkheden opent op het land van productcreatie. Je kunt als je wilt één product maken dat binnen Ficsus wordt bedacht en dan, afhankelijk afhankelijk van tijd- of budgetbeperkingen, wordt het toegevoegd aan een factuur aan één klant, zodat het bonnetje direct in de inbox van de klant wordt afgeleverd.

Urenmodule

Het onderscheid tussen Ficsus en traditionele boekhoudsoftware is volgens de oprichter van het vof niet enkel de urenmodule, maar de manier waarop het programma is ontworpen rond het beheren van kleine bedrijven. Vanwege de urenmodule ziet de oprichter dat de software speciaal bedoeld is voor ondernemers, kleine ondernemers en iedereen die op afstand werkt. een andere tool van Ficsus is het gegeven dat ze één systeem hebben om kassabonnetjes te genereren.

Zoals vermeld in dit artikel, kan Ficsus berekenen hoeveel uren een gebruiker heeft, waarna ze dit gewoon aftrekken op de belastingaangifte van de gebruiker. Dit bespaart ondernemers verschillende tijd.

Rittenmodule

Een nieuwe module in het systeem is de rittenmodule. hiermee kunnen alle autoritten (zowel zakelijk als privé) in het kader van de belastingdienst worden geregistreerd, zodat de belastingdienst op de hoogte is van het aantal gemaakte kilometers. Met name in het geval van een automobiel van de onderneming is dit handig omdat je alles bij de Belastingdienst moet kunnen verantwoorden.

Relatiebeheer

Relatiebeheer in Ficsus is niet te vergelijken met het gebruik van een CRM. Voor de ondernemer is dit één gedetailleerd overzicht van de in- en uitgaven van klanten. De CRM modules van Ficsus zijn beschikbaar voor het bekijken van de mutaties met de klantcontacten aan de hand van één verscheidenheid aan parameters. Het is geen echt CRM omdat het meer één beheerprogramma is voor debiteuren en crediteuren.

Productbeheer

Vaste diensten of diensten? Gebruik dan Ficsus om deze items voor uw bedrijf bij te houden. door middel van de handige tool voor productbeheer kunt u duidelijker nagaan welke diensten de grootste bijdrage leveren aan uw bedrijf.

Btw-aangifte via Ficsus indienen

Nu verschillende ondernemers FICSUS gebruiken om de btw-aangifte in te dienen zonder dat u de boekhoudsoftware hoeft te verlaten, kunt u jouw aangifte van de btw duidelijker uploaden. Het geeft u de zekerheid dat uw kennis correct worden verzonden, en u kunt de btw-informatie vervolgens nu gelijk gebruiken voor de belastingdienst. Deze geautomatiseerde, nauwgezette controle van alle bedragen behoort nu tot het verleden. ernaast komt de aangifte sowieso in de boekhouding.

Een lijst voor meer overzicht in uw bedrijf kan u helpen het gemakkelijker te begrijpen.

De software moet in de eerste plaats door de ondernemers zelf worden gebruikt. Als u de processen moet laten verzorgen door één accountant of één accountant, moet u uw boekhouder of accountant inhuren om de taken af te maken. Nadat één team van 5 tot tien personen voor één ondernemer werken, is het aan te raden de administratie aan één boekhouder over te laten zodat die het kan afhandelen.

Om te bedenken hoeveel geld je beschikbaar hebt om te investeren, heb je rapporten nodig die je vertellen hoeveel geld je verdient en welke belastingen je verschuldigd bent, op voorhand. Gelukkig heeft Ficsus die rapporten klaar om in te duiken.

Wat zijn de kosten van Ficsus?

De afgelopen tien jaar maakten accountants gebruik van kosteloos softwareprogramma’s, waarvoor elk jaar abonnement nodig was om groot gebruik te kunnen maken van de functies (bv. rapportage, berekeningen, databases), totdat de voor niks gelegenheden uiteindelijk vervaagden en het gebruik ervan jaarlijks moest worden aangekocht. maatschappijen begonnen over te schakelen op één maandelijks betaalplan, waarbij zij elke maand een vast bedrag voor de software betaalden. ernaast Ficsus biedt zo’n maandelijks abonnement.

Ficsus kost € 12,50 per maand. Dit maakt het minder goedkoop dan de meest geschikte programma’s voor je boekhouding rond de € 10, maar de betere keus dan alternatieven als Informer, Twinfield, Visma eAccounting en Exact Online.

Voor zelfstandigen zijn er twee redenen waarom wij Ficsus zonder accountant aanbevelen. Ten eerste kan één deel van uw werk worden geautomatiseerd met de technologie, waardoor u tijd bespaart. Ten tweede is ons prijsmodel efficiënter dan dat van commerciële software. 

Wil je Ficsus gratis uitproberen?

Met deze 35-daagse proefoptie kan één proefgebruiker, als hij geen sterke relatie met één accountant heeft, eerst één beperkte ervaring opdoen voordat hij zonder beperkingen op het volledige boekhoudplatform springt.

Dan kan je na 35 dagen deze Ficsus gebruiken alsof er nooit een betaalde versie was en dezelfde functies/features gebruiken als voorheen, zelfs verdergaan van waar je tot nu toe gebleven was.

Ficsus bankkoppeling

Ondernemers die aan het rondkijken zijn naar een boekhoudprogramma dat hun zakelijke bankrekeningen automatisch kan koppelen, kunnen die software vinden bij Ficsus. Dit bedrijf heeft een handvol bedrijven geholpen hun facturen in een aantal banken te koppelen. Voorbeelden van banken waar Ficsus mee samenwerkt zijn:

 • Rabobank
 • Knab
 • Triodos
 • SNS
 • ASN Bank
 • ABN Amro
 • ING Bank

Het werkt als magie en combineert gewoon jouw zaak met alle bonnen en facturen die u invoert. Het enige wat u handmatig hoeft te doen, is wat u bij elke transactie hebt gedaan, te koppelen aan uw zakelijke uitgaven en facturen.

Ficsus.nl review, wat vinden klanten?

Bijna alle gebruikers van het Ficsus softwareproduct zijn tevreden over de kwaliteit van de Ficsus software zelf. Het heeft één duidelijke en gebruiksvriendelijke gebruikersvriendelijke interface die het de boekhouding bijhouden zeer aangenaam maakt.

Wilt u Exact bedenken welk vof in boekhoudsoftware uw boekhoudbehoeften aankan? Kijk dan op deze pagina. Daar kunt u alle grote softwarebedrijven met elkaar vergelijken en erachter komen welke het best passende is voor uw bedrijf. Zo weet u Exact welk programma het voordeligste voor u zal werken.

Voor te hoog veiligheid en gemak proberen leveranciers pakketten van applicaties te verkopen die meer programma’s omvatten, zodat u een abonnement kunt aangeven dat aan jouw eigen wensen voldoet. bovendien verkopen een aantal aanbieders programma’s die speciaal zijn ontworpen om aan de persoonlijke voorkeuren van de gebruikers te voldoen. door middel van te hoog te activeren modules is het naar smaak in te richten.

Hoeveel kost een Ficsus boekhoudpakket?

Ficsus.nl