Meteen naar de inhoud

Debiteurnet

  • Niet gecategoriseerd
  1. Snel en algemeen factureren
  2. Overzicht in je klantenbestand
  3. Alle in- en uitgaven onder controle

Factureren

Debiteurnet biedt leveranciers volledige controle over hun facturatieproces. Met de facturatiemodule kunnen gebruikers helemaal niet moeilijk conceptfacturen aanmaken, ze als bijlage bij e-mails voegen of ze deel laten uitmaken van goedkeuringsstromen.

Met de factuurstroom van Debiteurnet kunt u gelegenheden aangeven zoals omgekeerde btw, één g-rekening, factoringinformatie, en het opstellen van één betalingsplan.

Factuur maken

Om één nieuwe factuur te maken, selecteert u de debiteur en voegt u de factuurregels toe. Dit kan snel worden gedaan.

Debiteren kan via e-mail. een verzekerde kan een papieren factuur bijvoegen of een link naar de factuur maken, waar hij deze kan goedkeuren of afwijzen.

Goed- en afkeuren

Het is voor men gewoon om op een factuur te reageren. de consument kan dit doen door de e-mail te beantwoorden, een antwoord op het bonnetje te sturen, of een opmerking over de transactie te maken. Als de klant niet binnen één bepaalde tijd reageert, wordt het bonnetje automatisch goedgekeurd.

Als een factuur wordt geweigerd, is het van invloed te bedenken waarom. In het situatie van fraude of een menselijke fout, kan de casus onmiddellijk worden opgelost.

Factuur opties

Om ervoor te zorgen dat aan alle eisen wordt voldaan, biedt Debiteurnet uiteenlopende aanpassingsopties. Ze bieden soms wel het toevoegen van een G-rekening en het verleggen van de BTW.

Alle activiteiten met betrekking tot één factuur worden vastgelegd in de factuurstatusweergave. dan kunnen aantekeningen worden bedacht om misverstanden te voorkomen over wat er is besproken.

De meest belangrijke gegevens van jouw klanten zijn beschikbaar op Debiteurnet. Op een scherm registreert u de contactgegevens van jouw debiteuren en ziet u jouw aankoopfacturen met de te verkrijgen betaalstatus.

Om een factuur te kunnen maken, heeft de klant de factuurgegevens nodig. Deze factuurgegevens worden eenmalig gedefinieerd en zijn toegankelijk vanuit het facturatiescherm.

Informatie die in Debiteurnet wordt ingevoerd, wordt op verschillende plaatsen gebruikt. Niet uitsluitend voor facturen, maar ernaast voor aanmaningen en eventuele incasso’s.

Via het debiteurenoverzicht krijgt u een detailoverzicht van alle gekoppelde bonnetjes van deze klant. Klik door naar de details.

Hoe stuur ik een factuur naar deze klant?

U hoeft enkel maar in dezelfde scherm te klikken. Er wordt dan een factuur voor u opgesteld. Makkelijker kunt u het uzelf niet maken.

Incasso

Er is niets erger dan geërgerd te raken door klanten die te laat betalen. Met Debiteurnet, zal dit niet langer een ongeval zijn. Klanten kunnen hun schulden afdragen via deze website en hun afschriften zullen worden gecontroleerd totdat de schuld is betaald.

Als de vervaldatum van een factuur is verstreken en er geen betaling is geregistreerd, wordt het bonnetje gewoon toegevoegd aan het actieoverzicht. U ontvangt één e-mail om u eraan te herinneren dat het bonnetje vervallen is.

Debiteurnet biedt een platform waarmee gebruikers aanmaningen kunnen verwerven om hun schulden te betalen. Het maakt het daarnaast mogelijk om deurwaarders te sturen naar niet-betalers. Dit omvat het gebruik van uw eigen oordeel om te beslissen wie moet worden vervolgd en wie niet.

Herinneren

De meest gebruikelijke acties die worden ondernomen om een rekening te behandelen die niet wordt betaald, zijn eerste herinnering en de 14-dagen brief. U beslist aan wie u de aanmaning stuurt en wanneer. Het is juridisch verantwoord om u uitsluitend aan de volgorde te houden.

Incasseren

Herinneringen zijn mogelijk niet effectief geweest, zodat u recht heeft op wettelijke rente. Na rekensommetje van uw rente en kosten, begint Debiteurnet automatisch een incassoprocedure.

Je moet klaar staan als er iets misgaat; als onder andere niets meer werkt en de schuldenaar laat niks van zich horen, moet je klaar staan om één deurwaarder in te schakelen.

Vergelijk alle pakketten van Debiteurnet

Debiteurnet