Makkelijk Boekhoudprogramma

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobiele telefoon dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe immer en overal te bereiken. Online boekhouden heeft diverse voordelen:

  • altijd en overal inzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt immer bij je boekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo heb je dus te allen tijde inzicht in je boekhouding en kun je de boekhouding altijd en overal bijwerken.
  • Veilig: in de regel wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan online boekhoudsoftware. Uiteindelijk is dit niet zo. De gemiddelde PC is makkelijk te hacken en lang niet zo goed beveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt. De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijks geback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een online boekhoudprogramma kun je easy samenwerken met je boekhouder. je boekhouder kan met je eigen inloggegevens jouw boekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • immer up-to-date: Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software. Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is gewoonlijk een stuk goedkoper dan offline boekhouden. Naast een offline boekhoudprogramma heb je namelijk tevens een goede virusscanner nodig, back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkosten die je mee moet nemen in je beslissing.
  • gratis helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij zit vrijwel altijd ook kosteloos support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftware zit dit over het algemeen niet inbegrepen en moet je hier extra voor betalen.

Kortom, best veel pre’s vind je in een online programma!

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is natuurlijk voor elke ondernemer doorslaggevend om de administratie bij te houden. Een boekhouding beginnen klinkt dan misschien ook niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het succes van jouw bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een bedrijfsrekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Op deze manier houd je het inzichtelijk en kun je in 1 oogopslag zien of en hoe je onderneming winst maakt. Daarnaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van invloed om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. De boekhouding, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen hoofdpunt. Per slot van rekening is het wel van belang dat je de controle houdt over jouw zaak. Goede boekhoudsoftware is de manier om dat uit te voeren. Een online boekhoudsoftware maakt het een optie om te allen tijde inzicht te hebben in je bedrijf en immer en overal de administratie aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is facturen in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben bijvoorbeeld de functie om een afbeelding te maken van een bon en deze direct te versturen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de informatie van de afbeelding hoef je in een later stadium alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudsoftware. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte wijze van werken om te administreren.

Op deze website tonen we allerlei boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het betere past bij je zaak. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je bedrijf past.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot het internet. Daarnaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig en simpel je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van wellicht wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verschillende voordelen.

Efficiënt en eenvoudig en eenvoudig met je programma voor je boekhouding werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke boekhoudsoftware kun je eenvoudig en eenvoudig je onderneming leiden. Dit doe je in de regel door het tussentijds bijhouden van de administratie. Het bijwerken van de boekhouding kan al in een half uur tijd. Online boekhouden kun je dus snel zelf doen met boekhoudsoftware. Daarnaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online boekhoudsoftware kun je dagelijks, binnen een paar klikken zien hoe je onderneming er financieel voor staat. Ben je niet volledig zeker van jezelf, dan kun je te allen tijde nog een accountant inhuren om je met zekere zaken te helpen. Er zijn ook boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een accountant. De accountant hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over makkelijk boekhoudprogramma.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top