Gratis Online Boekhouden

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn buitengewoon veel diverse programma’s beschikbaar. Het is dus niet easy om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudsoftware bevat (standaard) de optie om diverse overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te controleren. Je hebt informatie simpel en leesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in één ogenblik in je programma voor je boekhouding hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet ontvangen. Zo weet je wat je nog kunt investeren en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten terstond welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen hoofdpunt. Per slot van rekening is het wel van belang dat je de controle houdt over je onderneming. Goede boekhoudsoftware is de wijze om dat te doen. Een online programma voor je boekhouding maakt het een optie om altijd inzicht te hebben in je zaak en altijd en overal de administratie aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een afbeelding te maken van een kassabon en deze direct te e-mailen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de informatie van de afbeelding hoef je in een later stadium alleen nog maar even in te vullen in je programma voor je boekhouding. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte manier van werken om te administreren.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het beste past bij je wensen. Heb je er één gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende plussen.

Hoe boekhoud jij?

Boekhoud jij met een offline of een online programma? Er zijn namelijk veel manieren om te boekhouden. Weet jij al wat voor jou of je VOF de voordeligste manier is om je boekhouding aan te leggen? Met een slim boekhoudprogramma ben je verzekerd van een efficiënt en niet moeilijk bij te houden boekhouding dan wanneer je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over gratis online boekhouden.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top