Gratis Boekhoudprogramma Excel

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer uiteraard en gemakkelijk

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de mogelijkheid om verschillende grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het programma voor je boekhouding voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te controleren. Je hebt gegevens eenvoudig en overzichtelijk en kunt simpel analyseren. Je ziet in 1 ogenblik in je boekhoudsoftware hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet ontvangen. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Tevens weet je onder andere dankzij de BTW-overzichten stante pede welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Wees zorgvuldig met het invullen van de administratie

Ga vanaf het begin van je zaak zorgvuldig te werk en zorg immer voor een duidelijk overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens van belang regelmatig je administratie bij te werken. Het bijwerken van een geordende administratie neemt simpelweg minder tijd in beslag. Op deze manier win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je marketing.

Boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende boekhoudsoftware met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De prijs en de functies die de boekhoudsoftware aanbiedt zijn vanzelfsprekend van belang, maar soms spelen er ook wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online programma’s voor je boekhouding. Ook de reputatie van de helpdesk zal voor velen meespelen in de afweging. Of de beschikbaarheid van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén zekere eigenschap zal altijd iets belangrijker voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle goede en slechte eigenschappen van het programma voor je boekhouding. Als hulp kunnen we je nog meegeven altijd te kijken naar de reputatie van een boekhoudsoftware. Een goede reputatie houdt in vaak tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke pre’s en nadelen van een bepaald boekhoudsoftware.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het voordeligste past bij je situatie. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een device met toegang tot het internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van wellicht wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft diverse voordelen.

Er zijn cloud apps voor online boekhouden voor de beginnende ondernemer of voor de grote ondernemer. Ook heb je verschil in offline en online boekhoudprogramma’s. Een offline boekhoudprogramma gebruik je op je desktop computer, een online boekhoudprogramma hoef je niet te installeren. Deze is overal via het internet te bereiken. Ook heeft ieder boekhoudprogramma weer zijn eigen eigenschappen en voordelen. Bij het ene programma voor je boekhoudingkun je boekhouden en factureren. Bij een ander boekhoudprogramma kun je weer automatisch btw-aangifte doen of je gewerkte tijd bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer gemakkelijk en simpel in gebruik en hoef je bijna geen kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma voor je boekhouding is het allemaal niet zo vanzelfsprekend en moet je wel degelijk kennis bezitten Klik hier als je meer weten over gratis boekhoudprogramma excel.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top