Gratis Boekhoudpakket

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en easy

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is natuurlijk voor elke ondernemer doorslaggevend om de administratie bij te houden. Een boekhouding opzetten klinkt dan wellicht ook niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het succes van je zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke bankrekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Op deze manier houd je het inzichtelijk en kun je in één ogenblik zien of en hoe je bedrijf winst maakt. Ernaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van invloed om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zzp-er heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen prioriteit. Toch ook is het wel belangrijk dat je de controle houdt over jouw zaak. Goede boekhoudsoftware is de wijze om dat bij te houden. Een online programma voor je boekhouding maakt het mogelijk om altijd overzicht te hebben in je ondernemeing en te allen tijde en overal de administratie te actualiseren. Een doelmatig voorbeeld is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben onder andere de mogelijkheid om een afbeelding te maken van een kassabon en deze direct te verwerken in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan weg en de inhoud van de foto hoef je later alleen nog maar even te verwerken in je programma voor je boekhouding. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te administreren.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het beste past bij je onderneming. Heb je er een gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je behoften past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een computer met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig en niet moeilijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar 1 overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van wellicht wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verschillende voordelen.

Snel en gemakkelijk met je boekhoudprogramma werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke programma voor je boekhouding kun je eenvoudig en eenvoudig je bedrijf leiden. Dit doe je hoofdzakelijk door het tussendoor bijwerken van de boekhouding. Het bijwerken van de boekhouding kan al in 30 minuten van je tijd. Digitaal boekhouden kun je dus snel zelf doen met programma voor je boekhouding. Ernaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online boekhoudsoftware kun je op elk moment van de dag, binnen een aantal klikken zien hoe je bedrijf er voor staat. Ben je niet volledig zeker van jezelf, dan kun je te allen tijde nog een boekhouder inhuren om je met bepaalde dingen te helpen. Er zijn ook boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een accountant. De accountant hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over gratis boekhoudpakket.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top