Meteen naar de inhoud

Gratis Boekhoudpakket

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer natuurlijk en easy

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de mogelijkheid om diverse overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een boekhouder hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te inspecteren. Je hebt informatie efficiënt en leesbaar en kunt simpel analyseren. Je ziet in één ogenblik in je programma voor je boekhouding hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet bekomen. Zo weet je wat je nog kunt investeren en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Tevens weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten onverwijld welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Wees zorgvuldig met het invullen van de boekhouding

Ga vanaf de start van je zaak efficiënt te werk en zorg immer voor een strak overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens van invloed met regelmaat je administratie bij te werken. Het bijhouden van een geordende boekhouding neemt eenvoudigweg minder tijd in beslag. Op deze manier win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je bedrijf.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandige heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen prioriteit. Per slot van rekening is het wel van belang dat je de vinger aan de pols houdt over je zaak. Goede boekhoudsoftware is de wijze om dat te doen. Een online boekhoudprogramma maakt het een mogelijkheid om te allen tijde inzicht te hebben in je ondernemeing en immer en overal de boekhouding aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder andere de functie om een foto te maken van een factuur en deze direct te verwerken in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de inhoud van de afbeelding hoef je later alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudsoftware. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te boekhouden.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het slimste past bij je behoften. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je zaak past.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een device met toegang tot het internet. Ook is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig en simpel je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar één overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van misschien wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende plussen.

Op je pc, tablet én mobiele telefoon

Veel boekhouding software biedt de optie om het programma te gebruiken op diverse apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die wijze raadpleeg je overal de juiste gegevens en kun je snel nieuwe mutaties invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudprogramma, kun je eenvoudig informatie aanpassen. Heeft een medewerker gegevens nodig over een openstaande betaling van een klant? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe orders gaan aantrekken? Je kunt easy beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over gratis boekhoudpakket.

Gratis Boekhoudpakket