Meteen naar de inhoud

Exact Cursus Boekhouden

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn daverend veel verschillende programma’s beschikbaar. Het is dus niet easy om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer van betekenis om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding opzetten klinkt dan mogelijkerwijs ook niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het winstbejag van je bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er enkele belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een bedrijfsrekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Zo houd je het inzichtelijk en kun je in één ogenblik zien of en hoe jouw zaak ervoor staat. Ernaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Wees zorgvuldig met het invullen van de boekhouding

Ga vanaf de start van je bedrijf zorgvuldig te werk en zorg altijd voor een strak overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens belangrijk regelmatig je boekhouding bij te werken. Het bijhouden van een geordende boekhouding neemt eenvoudigweg minder tijd in beslag. Op deze wijze win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je klanten.

Boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende programma’s voor je boekhouding met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De prijs en de mogelijkheden die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn natuurlijk van belang, maar misschien spelen er ook wel andere eigenschappen mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudprogramma’s. Ook de reputatie van de supportdesk zal voor velen zwaar wegen. Of de beschikbaarheid van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén zekere eigenschap zal immer iets belangrijker voor de ene dan voor de andere zzp-er. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudprogramma. Als hulp kunnen we je nog meegeven te allen tijde te kijken naar de reputatie van een boekhoudsoftware. Een goede beoordeling betekent vaak happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte goede en minder goede eigenschappen van een bepaald programma voor je boekhouding.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het beste past bij je bedrijf. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je onderneming past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot het internet. Ook is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart in enkele stappen en niet moeilijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van soms wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verscheidene plussen.

Hoe boekhoud jij?

Boekhoud jij met een offline of een online pakket? Er zijn in de praktijk veel manieren om te boekhouden. Weet jij al wat voor jou of je VOF de goede wijze is om je boekhouding bij te houden? Met een slim boekhoudprogramma ben je verzekerd van een easy bij te houden boekhouding dan op welk moment je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over exact cursus boekhouden.

Exact Cursus Boekhouden