Eenvoudig Boekhoudprogramma

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn immens veel verschillende programma’s beschikbaar. Het is dus niet easy om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer van invloed om de boekhouding bij te houden. Een administratie bijhouden klinkt dan soms tevens niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het succes van je bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet snel genoeg starten met het opzetten van je boekhouding. Grip hebben op de inkomsten en uitgaven, is grip hebben op de bedrijfsvoering. Daarnaast kun je ook belastingvoordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, bijvoorbeeld om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus belangrijk om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De maandprijs en de functies die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn vanzelfsprekend leidend, maar misschien spelen er tevens wel andere eigenschappen mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudprogramma’s. Tevens de reputatie van de ondersteuning zal voor velen zwaar wegen. Of de beschikbaarheid van een meekijkfunctie voor je externe boekhouder of fiscaal raadgever. Eén zekere eigenschap zal altijd iets meer doorslaggevend zijn voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het programma voor je boekhouding. Als hulp kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de reputatie van een programma voor je boekhouding. Een goede reputatie betekent over het algemeen tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke voor- en nadelen van een bepaald programma voor je boekhouding.

Op deze website tonen we allerlei boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het voordeligste past bij je behoften. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Voordelen online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een apparaat met toegang tot internet. Daarnaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar 1 overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van soms wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende voordelen.

Op je pc, tablet én mobiele telefoon

Veel boekhouding software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verschillende apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die wijze raadpleeg je overal de juiste informatie en kun je snel nieuwe informatie verwerken. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een programma voor je boekhouding, kun je eenvoudig informatie aanpassen. Heeft een collega gegevens nodig over een openstaande betaling van een klant? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe orders gaan aantrekken? Je kunt eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over eenvoudig boekhoudprogramma.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top