boekhoudpakket administratiekantoor

Eenvoudig Boekhoudprogramma Mac

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobieltje dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe immer en overal te bereiken. Online boekhouden heeft diverse voordelen:

  • te allen tijde en overalinzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt immer bij jeboekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo hebje dus immer inzicht in je boekhouding en kun je deboekhouding immer en overal bijwerken.
  • Veilig: in deregel wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan onlineboekhoudsoftware. Op de keper beschouwd is dit niet zo. Degemiddelde PC is snel te hacken en lang niet zo goedbeveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt.De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijksgeback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een onlineboekhoudprogramma kun je easy samenwerken met jeboekhouder. je boekhouder kan met je eigen inloggegevens jeboekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • te allen tijde up-to-date:Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software.Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is meestal een stukgoedkoper dan offline boekhouden. Naast een offlineboekhoudprogramma heb je namelijk ook een goede virusscanner nodig,back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkostendie je mee moet nemen in je beslissing.
  • voor niks helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal jeeen vast bedrag per maand. Hierbij zit in de regel tevens zonderextra kosten support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftwarezit dit meestal niet inbegrepen en moet jehier extra voor betalen.

Kortom, best veel pluspunten vind je in een online programma!

Grip op de zaak

Ieder onlineboekhoudprogramma bevat(standaard) de mogelijkheid om diverseoverzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, eenwinstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten,dat doet het boekhoudsoftwarevoor je aan de hand van een template. Mocht je een accountanthebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar teinspecteren. Je hebt gegevenseenvoudig enleesbaar en kunt simpel analyseren. Je ziet in1 oogopslag in je programma voor jeboekhouding hoeveel je nog moet betalen enwat je nog moet bekomen. Zo weet je wat je nogkunt uitgeven en wat je jezelf aan loon kanuitkeren. Tevens weet je bijvoorbeeld dankzij deBTW-overzichten meteen welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij deBTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandige heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen hoofdpunt. Tenslotte is het wel belangrijk dat je de controle houdt over jouw bedrijf. Goede boekhoudsoftware is de wijze om dat te doen. Een online programma voor je boekhouding maakt het mogelijk om immer inzicht te hebben in je ondernemeing en te allen tijde en overal de administratie bij te kunnen werken. Een voorbeeld uit de praktijk is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben onder meer de functie om een foto te maken van een bon en deze direct te verwerken in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de informatie van de foto hoef je later alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudsoftware. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te boekhouden.

Op deze websitetonen we verschillende boekhoudpakketten.Via de filters kun je het programma voor jeboekhouding zoeken dat het goedkoperepast bij je behoften. Heb je er eengevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op dezewebsite voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot het internet. Ernaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart efficiënt en simpel je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar 1 overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van soms wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik vanonline boekhoudsoftware heeftverscheidene voordelen.

Er zijn cloud apps voor online boekhouden voor de beginnende ondernemer of voor de grote ondernemer. ernaast heb je verschil in offline en online programma’s voor online boekhouden. Een offline boekhoudprogramma installeer je op je computer, een online boekhoudprogramma hoef je niet te installeren. Deze is te allen tijde via het internet te bereiken. Tevens heeft elk boekhoudprogramma weer zijn eigen eigenschappen en voordelen. Bij het ene programma voor je boekhoudingkun je de boekhouding bijhouden en factureren. Bij een ander boekhoudprogramma kun je weer automatisch aangifte van de btw doen of je gewerkte tijd invoeren. Tevens is het ene programma voor je boekhouding zeer gemakkelijk en simpel in gebruik en hoef je weinig kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere boekhoudprogramma is het allemaal niet zo gemakkelijk en moet je wel degelijk kennis hebben van programma voor je boekhouding om je boekhouding te kunnen doen. Klik hier als je meer weten over eenvoudig boekhoudprogramma mac.

Scroll naar boven