Eenvoudig Boekhoudprogramma Gratis

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobiele telefoon dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe immer en overal te bereiken. Online boekhouden heeft diverse voordelen:

  • altijd en overal inzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt altijd bij je boekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo heb je dus immer inzicht in je boekhouding en kun je de boekhouding altijd en overal bijwerken.
  • Veilig: meestal wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan online boekhoudsoftware. Toch ook is dit niet zo. De gemiddelde PC is makkelijk te hacken en lang niet zo goed beveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt. De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijks geback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een online boekhoudprogramma kun je makkelijk samenwerken met je boekhouder. je boekhouder kan met je eigen inloggegevens jouw boekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • te allen tijde up-to-date: Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software. Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is gewoonlijk een stuk voordeliger dan offline boekhouden. Naast een offline boekhoudprogramma heb je namelijk tevens een goede virusscanner nodig, back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkosten die je mee moet nemen in je beslissing.
  • gratis helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij zit normaal gesproken tevens gratis support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftware zit dit meestal niet inbegrepen en moet je hier extra voor betalen.

Kortom, best veel pluspunten vind je in een online programma!

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de optie om diverse grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het programma voor je boekhouding voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te inspecteren. Je hebt informatie eenvoudig en leesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in 1 ogenblik in je programma voor je boekhouding hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet bekomen. Zo weet je wat je nog kunt uitgeven en wat je jezelf aan loon kan uitkeren. Tevens weet je bijvoorbeeld dankzij de BTW-overzichten spoorslags welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Wees zorgvuldig met het invullen van de boekhouding

Ga vanaf het begin van je bedrijf efficiënt te werk en zorg altijd voor een duidelijk overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens cruciaal regelmatig je boekhouding bij te werken. Het bijhouden van een geordende administratie neemt eenvoudigweg minder tijd in beslag. Op deze manier win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je bedrijf.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zzp-er heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen hoofdpunt. Toch ook is het wel belangrijk dat je de controle houdt over je bedrijf. Goede boekhoudsoftware is de manier om dat bij te houden. Een online boekhoudsoftware maakt het een mogelijkheid om immer inzage te hebben in je zaak en immer en overal de boekhouding aan te kunnen passen. Een doelmatig voorbeeld is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder andere de functie om een foto te maken van een kassabon en deze gelijk te e-mailen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de informatie van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudprogramma. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te boekhouden.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het goedkopere past bij je wensen. Heb je er een gevonden? Vraag dan een gratis proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je situatie past.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een computer met toegang tot internet. Ook is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar 1 overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van wellicht wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft diverse plussen.

In enkele stappen en in enkele stappen en simpel met je boekhoudsoftware werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke boekhoudsoftware kun je simpel en eenvoudig je bedrijf leiden. Dit doe je in de regel door het tussentijds bijhouden van de administratie. Het bijwerken van de administratie kan al in een half uur tijd. Online boekhouden kun je dus eenvoudig zelf doen met boekhoudsoftware. Ook biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met onder meer de bank. Door middel van een online boekhoudprogramma kun je op elk moment van de dag, binnen een aantal klikken zien hoe je zaak er financieel voor staat. Ben je niet helemaal zeker van jezelf, dan kun je te allen tijde nog een accountant inschakelen om je met zekere aspecten te helpen. Er zijn ook boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De boekhouder hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over eenvoudig boekhoudprogramma gratis.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top