online boekhouden zzp

Eenvoudig Boekhouden

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobiele telefoon dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe altijd en overal te bereiken. Online boekhouden heeft diverse voordelen:

  • te allen tijde en overalinzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt te allen tijde bij jeboekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo hebje dus te allen tijde inzicht in je boekhouding en kun je deboekhouding altijd en overal bijwerken.
  • Veilig: meestal wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan onlineboekhoudsoftware. Immers is dit niet zo. Degemiddelde PC is simpel te hacken en lang niet zo goedbeveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt.De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijksgeback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een onlineboekhoudprogramma kun je simpel samenwerken met jeboekhouder. jouw boekhouder kan met je eigen inloggegevens jeboekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • immer up-to-date:Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software.Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is in veel gevallen een stukgoedkoper dan offline boekhouden. Naast een offlineboekhoudprogramma heb je namelijk ook een goede virusscanner nodig,back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende kostendie je mee moet nemen in je beslissing.
  • voor niks helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal jeeen vast bedrag per maand. Hierbij zit in de regel tevens kosteloos support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftwarezit dit over het algemeen niet inbegrepen en moet jehier extra voor betalen.

Kortom, best veel pluspunten vind je in een online programma!

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is natuurlijk voor elke ondernemer cruciaal om de boekhouding bij te houden. Een administratie beginnen klinkt dan soms ook niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het winstbejag van jouw bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet optijd genoeg starten met hetopzetten van je administratie. Grip hebbenop de inkomsten en uitgaven, is griphebben op de zaak. Ernaast kun jeook belastingvoordelen halen uit eenoverzichtelijke boekhouding, onder meerom in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het betere past bij je behoften. Heb je er één gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je zaak past. Al de programma’s voor je boekhouding die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Op deze websitetonen we diverse boekhoudpakketten.Via de filters kun je het programma voor jeboekhouding zoeken dat het bestepast bij je situatie. Heb je er eengevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je ondernemingpast.

Pluspunten online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een computer met toegang tot het internet. Ernaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar 1 overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van soms wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik vanonline boekhoudprogramma heeftdiverse plussen.

Op je pc, tablet én mobieltje

Veel administratie software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online programma voor je boekhouding. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die wijze heb je altijd beschikking over de juiste gegevens en kun je eenvoudig nieuwe informatie opvragen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudprogramma, kun je eenvoudig gegevens opvragen. Heeft een collega gegevens nodig over een openstaande factuur van een crediteur? Is er budget voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe orders gaan aantrekken? Je kunt eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over eenvoudig boekhouden.

Scroll naar boven