Meteen naar de inhoud

Davilex Online

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer natuurlijk en gemakkelijk

Grip op de zaak

Ieder online boekhoudprogramma bevat (standaard) de optie om verschillende grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar te controleren. Je hebt gegevens snel en overzichtelijk en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in een ogenblik in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verkrijgen. Zo weet je wat je nog kunt investeren en wat je jezelf aan loon kan uitkeren. Tevens weet je onder meer dankzij de BTW-overzichten meteen welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven 12 maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus doorslaggevend om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar over het algemeen geen prioriteit. Immers is het wel belangrijk dat je de controle houdt over je zaak. Goede programma voor je boekhouding is de wijze om dat te doen. Een online boekhoudsoftware maakt het een optie om immer inzicht te hebben in je bedrijf en te allen tijde en overal de administratie te actualiseren. Een voorbeeld uit de praktijk is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel programma’s voor je boekhouding hebben onder andere de functie om een foto te maken van een factuur en deze direct te versturen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de informatie van de afbeelding hoef je in een later stadium alleen nog maar even in te vullen in je programma voor je boekhouding. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte wijze van werken om te administreren.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het beste past bij je behoften. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Voordelen online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een apparaat met toegang tot het internet. Ook is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van wellicht wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verschillende plussen.

Er zijn boekhoudprogramma’s voor de zelfstandige ondernemer of voor de gevestigde ondernemer. daarnaast heb je verschil in offline en online programma’s voor online boekhouden. Een offline boekhoudprogramma gebruik je op je laptop, een online programma voor de boekhouding hoef je niet te installeren. Deze is overal waar je maar bent te bereiken. Ook heeft elk boekhoudprogramma weer zijn eigen functies en voordelen. Bij het ene boekhoudprogrammakun je de boekhouding bijhouden en factureren. Bij een ander programma voor je boekhouding kun je weer automatisch btw-aangifte doen of je gewerkte tijd bijhouden. Tevens is het ene programma voor je boekhouding zeer gemakkelijk en simpel in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere boekhoudprogramma is het allemaal niet zo intuitief en moet je wel degelijk kennis bezitten Klik hier als je meer weten over davilex online.

Davilex Online