Meteen naar de inhoud

Boekhoudsoftware Mac

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer vanzelfsprekend en gemakkelijk

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer cruciaal om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding onderhouden klinkt dan mogelijkerwijs ook niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het winstbejag van je zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke bankrekening, scheid je de zakelijke en de privé inkomsten en uitgaven. Op deze manier houd je het overzichtelijk en kun je in één ogenblik zien of en hoe jouw onderneming zich verhoudt. Ernaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van belang om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het slimste past bij je situatie. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je wensen past. Al de boekhoudsoftware die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Op deze website tonen we allerlei boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het betere past bij je situatie. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je behoften past.

Voordelen online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer met toegang tot het internet. Ernaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft diverse plussen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel administratie software biedt de optie om het programma te gebruiken op verschillende apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier kun je immer bij de juiste informatie en kun je simpel nieuwe informatie invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een boekhoudsoftware, kun je eenvoudig gegevens invoeren. Heeft een medewerker gegevens nodig over een openstaande betaling van een crediteur? Is er ruimte voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe klanten gaan zoeken? Je kunt in enkele stappen en niet moeilijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudsoftware mac.

Boekhoudsoftware Mac