gratis boekhouden online

Boekhoudsoftware Gratis

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of mobiele telefoon dan kun je bij jouw online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe immer en overal te bereiken. Online boekhouden heeft diverse voordelen:

  • altijd en overalinzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt te allen tijde bij jeboekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo hebje dus altijd inzicht in je boekhouding en kun je deboekhouding altijd en overal bijwerken.
  • Veilig: meestal wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan onlineboekhoudsoftware. Per slot van rekening is dit niet zo. Degemiddelde PC is simpel te hacken en lang niet zo goedbeveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt.De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijksgeback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een onlineboekhoudprogramma kun je simpel samenwerken met jeboekhouder. je boekhouder kan met je eigen inloggegevens jeboekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • altijd up-to-date:Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software.Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is meestal een stukvoordeliger dan offline boekhouden. Naast een offlineboekhoudprogramma heb je namelijk ook een goede virusscanner nodig,back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende kostendie je mee moet nemen in je beslissing.
  • gratis helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal jeeen vast bedrag per maand. Hierbij zit meestal tevens kosteloos support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftwarezit dit in de regel niet inbegrepen en moet jehier extra voor betalen.

Kortom, best veel voordelen vind je in een online programma!

Grip op de zaak

Ieder onlineboekhoudsoftware bevat(standaard) de mogelijkheid om diversegrafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, eenwinstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten,dat doet het boekhoudprogrammavoor je aan de hand van een template. Mocht je een accountanthebben, dan hoeft deze de grafieken alleen nog maar tecontroleren. Je hebt informatieefficiënt enleesbaar en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet ineen oogopslag in je programma voor jeboekhouding hoeveel je nog moet betalen enwat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nogkunt spenderen en wat je jezelf aan loon kanuitkeren. Ook weet je bijvoorbeeld dankzij deBTW-overzichten subiet welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij deBTW-aangifte.

Wees zorgvuldig met het invullen van de administratie

Ga vanaf het begin van je onderneming efficiënt te werk en zorg te allen tijde voor een duidelijk overzicht. Maar met alleen het behoudt van overzicht ben je er nog niet. Het is tevens van belang regelmatig je administratie bij te werken. Het bijhouden van een geordende boekhouding neemt simpelweg minder tijd in beslag. Op deze manier win je tijd met je boekhoudsysteem en heb je meer tijd voor je klanten.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen prioriteit. Op de keper beschouwd is het wel belangrijk dat je de controle houdt over jouw onderneming. Goede boekhoudsoftware is de manier om dat te doen. Een online boekhoudsoftware maakt het mogelijk om immer overzicht te hebben in je zaak en immer en overal de administratie te actualiseren. Een bruikbaar voorbeeld is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een afbeelding te maken van een kassabon en deze direct te versturen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan weg en de informatie van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudprogramma. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte methode van werken om te administreren.

Op deze websitetonen we uiteenlopende boekhoudpakketten.Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het goedkoperepast bij je zaak. Heb je er ééngevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Al de boekhoudprogramma’s die worden getoond op dezewebsite voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een computer met toegang tot het internet. Daarnaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van mogelijkerwijs wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik vanonline boekhoudprogramma heeftverscheidene voordelen.

Op je pc, tablet én mobieltje

Veel administratie software biedt de optie om het programma te gebruiken op diverse apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier heb je te allen tijde beschikking over de juiste gegevens en kun je simpel nieuwe mutaties verwerken. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een boekhoudprogramma, kun je simpel gegevens verwerken. Heeft een medewerker gegevens nodig over een openstaande betaling van een crediteur? Is er ruimte voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe opdrachten gaan aantrekken? Je kunt eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudsoftware gratis.

Scroll naar boven