eenvoudig boekhoudprogramma

Boekhoudprogramma Zzp Gratis

De meeste boekhoudprogramma’s op deze website zijn online boekhoudprogramma’s. Een online programma is software dat je online kunt bereiken. Heb je internet en een PC, tablet of smartphone dan kun je bij je online boekhouding. Alle gegevens zijn dus in principe altijd en overal te bereiken. Online boekhouden heeft diverse voordelen:

  • te allen tijde en overalinzichtelijk: Waar je maar bent, je kunt altijd bij jeboekhouding! Je hebt alleen maar internet en een mobiele device nodig. Zo hebje dus te allen tijde inzicht in je boekhouding en kun je deboekhouding immer en overal bijwerken.
  • Veilig: vaak wordt gedacht dat offline boekhoudsoftware veel veiliger is dan onlineboekhoudsoftware. Immers is dit niet zo. Degemiddelde PC is snel te hacken en lang niet zo goedbeveiligd als de servers waar een online boekhoudprogramma gebruik van maakt.De servers van een online programma zijn goed beveiligd en worden dagelijksgeback-upt.
  • Samenwerken met je boekhouder: Met een onlineboekhoudprogramma kun je easy samenwerken met jeboekhouder. je boekhouder kan met je eigen inloggegevens jouwboekhouding inzien en bewerken. Handig toch?!
  • immer up-to-date:Vrijwel elk programma voegt regelmatig nieuwe functies toe aan hun software.Daar kun jij dan handig gebruik van maken, (vaak) zonder extra kosten!
  • Goedkoper: Online boekhouden is meestal een stukvoordeliger dan offline boekhouden. Naast een offlineboekhoudprogramma heb je namelijk ook een goede virusscanner nodig,back-up software en een grote harde schijf. Dit zijn extra bijkomende onkostendie je mee moet nemen in je beslissing.
  • zonder extrakosten helpdesk: Kies je voor online boekhoudsoftware, dan betaal jeeen vast bedrag per maand. Hierbij zit normaalgesproken tevens kosteloos support bij inbegrepen. Bij offline boekhoudsoftwarezit dit over het algemeen niet inbegrepen en moet jehier extra voor betalen.

Kortom, best veel pluspunten vind je in een online programma!

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer van belang om de boekhouding bij te houden. Een administratie bijhouden klinkt dan misschien tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het resultaat van jouw zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er meerdere belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met hetopzetten van je boekhouding. Grip hebbenop de inkomsten en uitgaven, is griphebben op de zaak. Ernaast kun jetevens fiscale voordelen halen uit eenoverzichtelijke administratie, bijvoorbeeldom in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Verschillende boekhoudsoftware met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De prijs en de functies die de boekhoudprogramma’s aanbiedt zijn vanzelfsprekend leidend, maar soms spelen er tevens wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online programma’s voor je boekhouding. Ook de reputatie van de medewerkers zal voor velen meespelen in de afweging. Of de optie van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén bepaalde eigenschap zal altijd iets belangrijker voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudsoftware. Als hulp kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de reputatie van een programma voor je boekhouding. Een goede reputatie houdt in over het algemeen happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte voor- en nadelen van een bepaald boekhoudprogramma.

Op deze websitetonen we diverse boekhoudpakketten.Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het bestepast bij je wensen. Heb je er eengevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programmavoor je boekhouding bij je bedrijfpast.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een apparaat met toegang tot internet. Daarnaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt gevonden van mogelijkerwijs wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik vanonline programma voor je boekhouding heeftverschillende plussen.

Snel en eenvoudig en eenvoudig met je boekhoudprogramma werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke boekhoudsoftware kun je eenvoudig en eenvoudig je zaak leiden. Dit doe je in de regel door het tussentijds bijhouden van de administratie. Het bijwerken van de boekhouding kan al in 30 minuten van je tijd. Online boekhouden kun je dus snel zelf doen met programma voor je boekhouding. Ook biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met onder andere de bank. Door middel van een online boekhoudsoftware kun je real time, binnen een aantal klikken zien hoe jouw bedrijf er financieel voor staat. Ben je niet helemaal zeker van jezelf, dan kun je altijd nog een boekhouder inhuren om je met bepaalde zaken te helpen. Er zijn tevens boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De boekhouder hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma zzp gratis.

Scroll naar boven