Boekhoudprogramma Snelstart

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ook heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer zeker en efficiënt en niet moeilijk in gebruik en hoef je nauwelijks kennis te hebben van boekhouden. Bij het andere programma is het allemaal niet zo allicht en moet je wel degelijk kennis hebben van boekhouden om je administratie te kunnen doen.

Kortom, het is best wel lastig om een goed programma te vinden dat bij jouw onderneming en wensen past!

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer van betekenis om de administratie bij te houden. Een administratie opzetten klinkt dan misschien ook niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het resultaat van je onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet snel genoeg beginnen met het inrichten van je administratie. Grip hebben op de in- en uitgaven, is grip hebben op de zaak. Ook kun je tevens fiscale voordelen halen uit een overzichtelijke boekhouding, onder andere om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van belang om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen hoofdpunt. Welbeschouwd is het wel belangrijk dat je de controle houdt over je onderneming. Goede boekhoudsoftware is de wijze om dat bij te houden. Een online programma voor je boekhouding maakt het mogelijk om immer inzicht te hebben in je bedrijf en te allen tijde en overal de administratie bij te kunnen werken. Een nuttig voorbeeld is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben onder meer de functie om een afbeelding te maken van een factuur en deze direct te uploaden in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de informatie van de afbeelding hoef je in een later stadium alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudprogramma. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte wijze van werken om te administreren.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het betere past bij je bedrijf. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je situatie past.

Voordelen online boekhouden

Een online programma voor je boekhouding biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een device met toegang tot internet. Daarnaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar een overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van misschien wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verscheidene plussen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel administratie software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verschillende apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die manier raadpleeg je overal de juiste gegevens en kun je simpel nieuwe mutaties invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een programma voor je boekhouding, kun je snel informatie invoeren. Heeft een medewerker informatie nodig over een openstaande betaling van een debiteur? Is er budget voor een nieuwe marketingcampagne? Of loopt de omzet terug en moet je nieuwe opdrachten gaan aantrekken? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma snelstart.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top