Meteen naar de inhoud

Boekhoudprogramma Offline

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer natuurlijk en easy

Een boekhouding opzetten met een boekhoudsoftware

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer van betekenis om de administratie bij te houden. Een administratie onderhouden klinkt dan mogelijkerwijs ook niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het winstbejag van je onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er enkele belangrijke punten die je moet doen:

Start op tijd met de boekhouding bijhouden

Je kunt niet op tijd genoeg beginnen met het aanmaken van je administratie. Grip hebben op de geldstromen, is grip hebben op de zaak. Ook kun je tevens fiscale voordelen halen uit een overzichtelijke administratie, bijvoorbeeld om in aanmerking komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van belang om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het goedkopere past bij je wensen. Heb je er een gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan, zodat je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je wensen past. Al de programma’s voor je boekhouding die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het slimste past bij je situatie. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je onderneming past.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig en simpel je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van wellicht wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verscheidene voordelen.

Hoe boekhoud jij?

Boekhoud jij met een offline of een online pakket? Er zijn eigenlijk veel manieren om te boekhouden. Weet jij al wat voor jou of je bedrijf de voordeligste wijze is om je boekhouding aan te leggen? Met een eenvoudig boekhoudprogramma ben je verzekerd van een gemakkelijk bij te houden boekhouding dan wanneer je dit met de hand doet. Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma offline.

Boekhoudprogramma Offline