Meteen naar de inhoud

Boekhoudprogramma Kopen

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn gigantisch veel verschillende programma’s beschikbaar. Het is dus niet snel en niet moeilijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is natuurlijk voor elke ondernemer belangrijk om de boekhouding bij te houden. Een boekhouding bijhouden klinkt dan mogelijkerwijs ook niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het succes van je zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een bedrijfsrekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Op deze wijze houd je het overzichtelijk en kun je in 1 oogopslag zien of en hoe je bedrijf winst maakt. Daarnaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Enkele boekhoudprogramma’s met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte manier. De kosten en de functies die de boekhoudsoftware aanbiedt zijn vanzelfsprekend van belang, maar wellicht spelen er tevens wel andere zaken mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online programma’s voor je boekhouding. Ook de reputatie van de supportdesk zal voor velen meespelen in de afweging. Of de optie van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén zekere eigenschap zal immer iets meer doorwegen voor de ene dan voor de andere ondernemer. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudsoftware. Als tip kunnen we je nog meegeven altijd te kijken naar de reputatie van een boekhoudsoftware. Een goede beoordeling betekent vele tevreden gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke plus- en minpunten van een bepaald boekhoudsoftware.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het voordeligste past bij je behoften. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het programma voor je boekhouding bij je situatie past.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een device met toegang tot het internet. Daarnaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart easy je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van misschien wel een hele tijd geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende voordelen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel boekhouding software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobiele telefoon met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die wijze kun je te allen tijde bij de juiste informatie en kun je eenvoudig nieuwe informatie opvragen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een boekhoudsoftware, kun je simpel gegevens verwerken. Heeft een medewerker gegevens nodig over een openstaande betaling van een crediteur? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe klanten gaan aantrekken? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma kopen.

Boekhoudprogramma Kopen