Meteen naar de inhoud

Boekhoudprogramma Gratis

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Ook heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer natuurlijk en gemakkelijk

Boekhoudprogramma vergelijken

Op deze website tonen we verscheidene boekhoudprogramma’s. Denk aan een boekhoudprogramma voor starters en verenigingen, etc. Via de filters kun je een boekhoudpakket zoeken dat het betere past bij je onderneming. Heb je enkele boekhoudpakketten gevonden? Vraag dan kosteloos en vrijblijvend enkele proefaccounts aan, zodat je goed alle boekhoudsoftware kunt vergelijken. Alle boekhoudsoftware die wordt getoond op deze website voldoet aan de eisen van de Belastingdienst en zijn dus zeer geschikte en goede boekhoudprogramma’s.

Let tevens op de reviews. Daarmee kun je in de regel een goed beeld krijgen van de gebruikerservaringen van andere ondernemers.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zzp-er heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen prioriteit. Toch is het wel belangrijk dat je de vinger aan de pols houdt over je onderneming. Goede boekhoudprogramma is de manier om dat uit te voeren. Een online programma voor je boekhouding maakt het een mogelijkheid om immer inzicht te hebben in je zaak en te allen tijde en overal de administratie te actualiseren. Een nuttig voorbeeld is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben onder andere de mogelijkheid om een foto te maken van een factuur en deze direct te versturen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan weg en de inhoud van de afbeelding hoef je later alleen nog maar even over te nemen in je boekhoudsoftware. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte wijze van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we verschillende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het beste past bij je wensen. Heb je er één gevonden? Vraag dan een kosteloos proefaccount aan. Al de programma’s voor je boekhouding die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudprogramma. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een computer met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart in enkele stappen en eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van soms wel jaren geleden.

De boekhouding bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verscheidene plussen.

Simpel en efficiënt en niet moeilijk met je boekhoudsoftware werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke programma voor je boekhouding kun je simpel en simpel je bedrijf leiden. Dit doe je over het algemeen door het tussentijds bijhouden van de boekhouding. Het bijwerken van de boekhouding kan al in 30 minuten van je tijd. Online boekhouden kun je dus eenvoudig zelf doen met programma voor je boekhouding. Ernaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online boekhoudsoftware kun je real time, binnen een aantal klikken zien hoe je bedrijf er financieel voor staat. Ben je niet helemaal zeker van jezelf, dan kun je altijd nog een boekhouder zoeken om je met bepaalde zaken te helpen. Er zijn tevens boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De accountant hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over boekhoudprogramma gratis.

Boekhoudprogramma Gratis