Boekhoudpakket

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn immens veel verschillende programma’s beschikbaar. Het is dus niet in enkele stappen en simpel om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer van betekenis om de administratie bij te houden. Een boekhouding beginnen klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het resultaat van jouw onderneming. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er enkele belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een bedrijfsrekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Op deze wijze houd je het inzichtelijk en kun je in één oogopslag zien of en hoe jouw bedrijf ervoor staat. Ook krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar over het algemeen geen prioriteit. Toch is het wel belangrijk dat je de controle houdt over je zaak. Goede programma voor je boekhouding is de wijze om dat te doen. Een online programma voor je boekhouding maakt het mogelijk om te allen tijde overzicht te hebben in je bedrijf en te allen tijde en overal de boekhouding bij te kunnen werken. Een praktisch voorbeeld is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een foto te maken van een bon en deze direct te e-mailen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de inhoud van de foto hoef je in een later stadium alleen nog maar even over te typen in je boekhoudprogramma. Geen rondslingerende papieren meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te boekhouden.

Op deze website tonen we allerhande boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het voordeligste past bij je onderneming. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je zaak past.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een apparaat met toegang tot internet. Ook is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart gemakkelijk je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van soms wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudprogramma heeft verschillende plussen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel administratie software biedt de optie om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online programma voor je boekhouding. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die manier raadpleeg je overal de juiste informatie en kun je simpel nieuwe gegevens invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudsoftware, kun je eenvoudig informatie opvragen. Heeft een medewerker informatie nodig over een openstaande factuur van een crediteur? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe klanten gaan zoeken? Je kunt in enkele stappen en simpel beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudpakket.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top