Boekhoudpakket Mkb

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je tevens automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Ook is het ene boekhoudprogramma zeer allicht en easy

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer cruciaal om de boekhouding bij te houden. Een administratie onderhouden klinkt dan mogelijkerwijs ook niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het resultaat van je bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke bankrekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Zo houd je het overzichtelijk en kun je in 1 oogopslag zien of en hoe je zaak winst maakt. Ook krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven jaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien jaar worden bewaard. Facturen mag je sinds meerdere jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Veel programma’s voor je boekhouding met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De maandprijs en de functionaliteit die de programma’s voor je boekhouding aanbiedt zijn zeker van belang, maar misschien spelen er tevens wel andere eigenschappen mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online programma’s voor je boekhouding. Ook de reputatie van de supportdesk zal voor velen meespelen. Of de beschikbaarheid van een meekijkfunctie voor je externe boekhouder of belastingadviseur. Eén zekere eigenschap zal altijd iets belangrijker voor de ene dan voor de andere zzp-er. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle voor- en nadelen van het boekhoudprogramma. Als hulp kunnen we je nog meegeven te allen tijde te kijken naar de beoordelingen van een boekhoudsoftware. Een goede reputatie betekent over het algemeen happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de werkelijke plus- en minpunten van een bepaald boekhoudprogramma.

Op deze website tonen we verschillende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudprogramma zoeken dat het betere past bij je behoften. Heb je er een gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudprogramma bij je wensen past.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online programma voor je boekhouding dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een device met toegang tot internet. Ernaast is een online boekhoudsoftware zeer veilig in het gebruik en je bewaart efficiënt en eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar een overzichtelijk online boekhoudprogramma, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende voordelen.

Op je pc, tablet én mobieltje

Veel boekhouding software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op verschillende apparaten, zoals je pc, tablet én smartphone met een app. Met een online programma voor je boekhouding. kun je de administratie overal mee naartoe nemen. Op die wijze kun je te allen tijde bij de juiste informatie en kun je simpel nieuwe mutaties invoeren. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een boekhoudprogramma, kun je snel gegevens opvragen. Heeft een collega gegevens nodig over de betaling van een crediteur? Is er ruimte voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe orders gaan binnenhalen? Je kunt gemakkelijk beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhoudpakket mkb.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top