Meteen naar de inhoud

Boekhoudpakket Kleine Vzw

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn gigantisch veel verschillende programma’s beschikbaar. Het is dus niet gemakkelijk om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een boekhoudprogramma

Het is vanzelfsprekend voor elke ondernemer van invloed om de administratie bij te houden. Een boekhouding onderhouden klinkt dan soms tevens niet heel erg spannend, maar is wel van hoog importantie voor het winstbejag van je zaak. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een zakelijke bankrekening, scheid je de zakelijke en de privé inkomsten en uitgaven. Op deze manier houd je het inzichtelijk en kun je in één ogenblik zien of en hoe je bedrijf ervoor staat. Ernaast krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven kalenderjaar bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien twaalf maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds een aantal jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus belangrijk om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandige heb je veel te doen. De boekhouding, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar meestal geen hoofdpunt. Op de keper beschouwd is het wel belangrijk dat je de controle houdt over je bedrijf. Goede programma voor je boekhouding is de manier om dat bij te houden. Een online boekhoudsoftware maakt het mogelijk om immer inzicht te hebben in je zaak en altijd en overal de boekhouding te actualiseren. Een functioneel voorbeeld is uitgaven in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudsoftware hebben bijvoorbeeld de mogelijkheid om een afbeelding te maken van een factuur en deze gelijk te e-mailen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de inhoud van de foto hoef je later alleen nog maar even in te vullen in je boekhoudprogramma. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte manier van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we uiteenlopende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het slimste past bij je zaak. Heb je er een gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je wensen past.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudsoftware dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is internet en een device met toegang tot het internet. Ook is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart efficiënt en simpel je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar één overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele muisklikken iets hebt opgezocht van soms wel een hele tijd geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende voordelen.

Hoe boekhoud jij?

Boekhoud jij met een offline of een online programma? Er zijn namelijk veel manieren om te boekhouden. Weet jij al wat voor jou of jouw eenmanszaak de voordeligste manier is om je boekhouding bij te houden? Met een goed boekhoudprogramma ben je verzekerd van een eenvoudig bij te houden boekhouding dan wanneer je dit handmatig doet. Klik hier als je meer weten over boekhoudpakket kleine vzw.

Boekhoudpakket Kleine Vzw