Meteen naar de inhoud

Boekhouden Voor Zzp

Zo zijn er boekhoudprogramma’s die zich speciaal richten op kleine ondernemers. En zijn er boekhoudprogramma’s die zich richten op grote ondernemers. Ernaast heb je verschil in offline en online software. Tevens heeft elk programma weer zijn eigen functionaliteiten en voordelen. Bij het ene programma kun je boekhouden en facturen maken. Bij een ander programma kun je ook automatisch je btw aangifte doen of je gewerkte uren bijhouden. Tevens is het ene boekhoudprogramma zeer uiteraard en easy

Grip op de zaak

Ieder online programma voor je boekhouding bevat (standaard) de mogelijkheid om diverse grafieken te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te controleren. Je hebt informatie snel en overzichtelijk en kunt simpel analyseren. Je ziet in een ogenblik in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet ontvangen. Zo weet je wat je nog kunt spenderen en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Tevens weet je onder andere dankzij de BTW-overzichten terstond welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven 12 maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van betekenis om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, ook wel administratie, is daar onderdeel van, maar vaak geen hoofdpunt. Per slot van rekening is het wel van belang dat je de controle houdt over jouw onderneming. Goede programma voor je boekhouding is de manier om dat te doen. Een online boekhoudsoftware maakt het mogelijk om te allen tijde inzage te hebben in je ondernemeing en immer en overal de administratie bij te kunnen werken. Een doelmatig voorbeeld is facturen in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben bijvoorbeeld de functie om een foto te maken van een factuur en deze gelijk te versturen in het online boekhoudsysteem. Het bonnetje kan in de prullenbak en de informatie van de foto hoef je later alleen nog maar even in te vullen in je programma voor je boekhouding. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte wijze van werken om te boekhouden.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het goedkopere past bij je behoften. Heb je er één gevonden? Vraag dan een zonder extra kosten proefaccount aan. Al de programma’s voor je boekhouding die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pre’s online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel voordelen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal te bereiken, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is internet en een apparaat met toegang tot het internet. Ernaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete administratie volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse papieren, maar een overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van mogelijkerwijs wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft verschillende voordelen.

Snel en efficiënt en niet moeilijk met je boekhoudsoftware werken

Met behulp van een goede en overzichtelijke programma voor je boekhouding kun je in enkele stappen en simpel je zaak leiden. Dit doe je in de regel door het tussendoor bijhouden van de administratie. Het bijwerken van de boekhouding kan al in een half uur tijd. Digitaal boekhouden kun je dus eenvoudig zelf doen met boekhoudsoftware. Ernaast biedt veel software administratieve koppelingsmogelijkheden met bijvoorbeeld de bank. Door middel van een online boekhoudsoftware kun je real time, binnen een aantal klikken zien hoe jouw onderneming er voor staat. Ben je niet volledig zeker van jezelf, dan kun je te allen tijde nog een boekhouder zoeken om je met zekere aspecten te helpen. Er zijn tevens boekhoudsystemen die een meekijkfunctie bieden voor een boekhouder. De boekhouder hoeft in de meeste gevallen alleen nog maar na te gaan of alles klopt en kun je eventueel zelfs op afstand te hulp schieten. Klik hier als je meer weten over boekhouden voor zzp.

Boekhouden Voor Zzp