Boekhouden Gratis

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn immens veel verscheidene programma’s beschikbaar. Het is dus niet efficiënt en simpel om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Grip op de zaak

Ieder online programma voor je boekhouding bevat (standaard) de mogelijkheid om diverse overzichten te maken. Je kunt denken aan een balans, een winstrekening of een BTW-overzicht. Dit hoef je niet zelf in elkaar te zetten, dat doet het boekhoudsoftware voor je aan de hand van een template. Mocht je een accountant hebben, dan hoeft deze de overzichten alleen nog maar te inspecteren. Je hebt informatie eenvoudig en overzichtelijk en kunt eenvoudig analyseren. Je ziet in 1 ogenblik in je boekhoudprogramma hoeveel je nog moet betalen en wat je nog moet verwerven. Zo weet je wat je nog kunt spenderen en wat je jezelf aan salaris kan uitkeren. Ook weet je onder meer dankzij de BTW-overzichten onmiddellijk welk deel je aan de belastingdienst moet afstaan bij de BTW-aangifte.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien 12 maanden worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Wanneer een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus van invloed om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Veel boekhoudsoftware met elkaar vergelijken doe je best op een doordachte wijze. De prijs en de functionaliteit die de boekhoudsoftware aanbiedt zijn zeker belangrijk, maar misschien spelen er ook wel andere eigenschappen mee. Denk maar aan het vergelijken tussen een offline en een online boekhoudprogramma’s. Tevens de reputatie van de helpdesk zal voor velen meespelen in de afweging. Of de beschikbaarheid van een meekijkfunctie voor je externe accountant of belastingadviseur. Eén bepaalde eigenschap zal immer iets belangrijker voor de ene dan voor de andere zzp-er. Vergelijken doe je dus het best door rekening te houden met alle goede en slechte eigenschappen van het boekhoudprogramma. Als hulp kunnen we je nog meegeven immer te kijken naar de reputatie van een boekhoudprogramma. Een goede reputatie betekent vaak happy gebruikers, en het zijn de gebruikers die je het meeste kunnen vertellen over de echte goede en minder goede criteria van een bepaald boekhoudsoftware.

Op deze website tonen we verschillende boekhoudpakketten. Via de filters kun je het programma voor je boekhouding zoeken dat het slimste past bij je behoften. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Al de programma’s voor je boekhouding die worden getoond op deze website voldoen aan de eisen van de Belastingdienst.

Pluspunten online boekhouden

Een online boekhoudprogramma biedt veel plussen ten opzichte van een offline boekhoudsoftware. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je boekhouding overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je nodig hebt is een internetverbinding en een device met toegang tot internet. Ernaast is een online programma voor je boekhouding zeer veilig in het gebruik en je bewaart in enkele stappen en eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse ordners, maar één overzichtelijk online boekhoudsoftware, waar je binnen enkele klikken iets hebt gevonden van wellicht wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online boekhoudsoftware heeft diverse plussen.

Op je pc, tablet én mobieltje

Veel boekhouding software biedt de optie om het programma te gebruiken op verscheidene apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudsoftware. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die wijze kun je te allen tijde bij de juiste informatie en kun je eenvoudig nieuwe informatie opvragen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je boekhouding met een boekhoudprogramma, kun je snel informatie invoeren. Heeft een medewerker gegevens nodig over een openstaande factuur van een crediteur? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe orders gaan zoeken? Je kunt eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over boekhouden gratis.

boekhoudsoftware vergelijken
Scroll to top