Meteen naar de inhoud

Beste Boekhoudprogramma 2017

Ben je op zoek naar een boekhoudprogramma? Grote kans dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Er zijn bovenmatig veel diverse programma’s beschikbaar. Het is dus niet easy om het juiste programma te vinden voor je onderneming.

Een boekhouding opzetten met een programma voor je boekhouding

Het is natuurlijk voor elke ondernemer van betekenis om de administratie bij te houden. Een boekhouding bijhouden klinkt dan wellicht tevens niet heel erg spannend, maar is wel van groot belang voor het resultaat van jouw bedrijf. Bij het opzetten van het internetboekhouden zijn er een aantal belangrijke punten die je moet doen:

Open een zakelijk rekening

Met het openen van een bedrijfsrekening, scheid je de zakelijke en de privé geldstromen. Op deze manier houd je het inzichtelijk en kun je in één ogenblik zien of en hoe je bedrijf winst maakt. Ook krijg je een BTW-nummer, waarmee je in aanmerking kan komen voor aftrekposten.

Voldoe aan de eisen van de Belastingdienst

De Belastingdienst stelt dat je een kopie van je belastingaangifte minstens zeven twaalf maanden bewaart. Deze documenten moet je bijhouden voor een eventuele controle op de personenbelasting, vennootschapsbelasting of de BTW. De boeken moeten zelfs tien kalenderjaar worden bewaard. Facturen mag je sinds enkele jaren digitaal bewaren, als de herkomst en de integriteit van de inhoud van de facturen maar te waarborgen is. Ter verduidelijking: ben je nalatig in het bijhouden van een financiële administratie, dan riskeer je een boete. Op welk moment een bepaald document niet kan worden voorgelegd bij een controle kan de fiscus een aanslag vestigen. De strafrechtelijke sancties omvatten een hoge geldboete. Het is dus cruciaal om de bonnetjes goed te bewaren.

Boekhoudsoftware vergelijken

Als zelfstandig ondernemer heb je veel te doen. Het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, tevens wel administratie, is daar onderdeel van, maar in de regel geen prioriteit. Immers is het wel belangrijk dat je de controle houdt over jouw zaak. Goede boekhoudsoftware is de manier om dat te doen. Een online boekhoudsoftware maakt het een optie om altijd inzicht te hebben in je ondernemeing en te allen tijde en overal de administratie aan te kunnen passen. Een voorbeeld uit de praktijk is bonnetjes in de boekhouding krijgen. Veel boekhoudprogramma’s hebben onder andere de functie om een afbeelding te maken van een factuur en deze direct te e-mailen in het online boekhoudsysteem. De factuur kan in de prullenbak en de informatie van de afbeelding hoef je in een later stadium alleen nog maar even te verwerken in je boekhoudprogramma. Geen rompslomp meer! Internetboekhouden helpt je naar een efficiënte werkmethode om te boekhouden.

Op deze website tonen we diverse boekhoudpakketten. Via de filters kun je het boekhoudsoftware zoeken dat het betere past bij je situatie. Heb je er 1 gevonden? Vraag dan een voor niks proefaccount aan. Zo kun je goed kunt testen of het boekhoudsoftware bij je zaak past.

Voordelen online boekhouden

Een online boekhoudsoftware biedt veel plussen ten opzichte van een offline programma voor je boekhouding. Wil je een online boekhoudprogramma dan is je administratie overal toegankelijk, waar je maar bent. Het enige dat je benodigd is een internetverbinding en een device met toegang tot internet. Ook is een online boekhoudprogramma zeer veilig in het gebruik en je bewaart eenvoudig je complete boekhouding volgens de wettelijke termijn. Niet meer allemaal losse mappen, maar een overzichtelijk online programma voor je boekhouding, waar je binnen enkele klikken iets hebt opgezocht van soms wel jaren geleden.

De administratie bijhouden met het gebruik van online programma voor je boekhouding heeft verschillende voordelen.

Op je pc, tablet én smartphone

Veel administratie software biedt de mogelijkheid om het programma te gebruiken op diverse apparaten, zoals je pc, tablet én mobieltje met een app. Met een online boekhoudprogramma. kun je de boekhouding overal mee naartoe nemen. Op die wijze heb je altijd beschikking over de juiste informatie en kun je simpel nieuwe mutaties aanpassen. Omdat je op elk moment van de dag toegang hebt tot je administratie met een boekhoudprogramma, kun je simpel mutaties invoeren. Heeft een medewerker informatie nodig over een openstaande betaling van een debiteur? Zijn er liquide middelen voor een nieuwe marketingcampagne? Of lopen de inkomsten terug en moet je nieuwe orders gaan aantrekken? Je kunt eenvoudig beslissingen nemen en dus sneller schakelen. Klik hier als je meer weten over beste boekhoudprogramma 2017.

Beste Boekhoudprogramma 2017